The smart Trick of ρεφλεξολογος αθηνα That No One is Discussing

Η σπονδυλική μας στήλη αποτελείται από διάφορους σπονδύλους. Κάθε σπόνδυλος διαθέτει μια οπή στο κέντρο του, το λεγόμενο "σπονδυλικό τρίμα". Επειδή οι σπόνδυλοι είναι ο ένας πάνω στον άλλο, οι οπές στοιχίζονται και κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργούν τον νωτιαίο σωλήνα. Ο νωτιαίος σωλήνας προστατεύει τον νωτιαίο μυελό και όλα τα νεύρα τα οποία ξεκινούν από τον εγκέφαλο και καταλήγουν σε όλο το σώμα.

Ενδυνάμωση των εν τω βάθει στηρικτικών μυών της οσφυϊκής μοίρας

Τέλος, οι ασκήσεις με βάρη μπορούν να λειτουργήσουν θετικά αρκεί να γίνονται με τη σωστή καθοδήγηση.

Οι περισσότερες επεμβάσεις αποκατάστασης της κήλης μπορούν να γίνουν χωρίς να παραμείνει ο ασθενής στο νοσοκομείο αλλά να επιστρέψει την ίδια ημέρα σπίτι του.

Η εμπειρία του χειρουργού – λαπαροσκόπου αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα για την δυνατότητα διεξαγωγής της μεθόδου.

Η φυσικοθεραπεία αποτελεί μια αυξημένης σπουδαιότητας επιστήμη που εξελίσσεται συνεχώς και προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες της κάθε εποχής.

Πράγματι η φυσιοθεραπεία είναι δυνατόν να βοηθήσει ουσιαστικά ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα, να βελτιώσει τη λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής ανθρώπων με νευρολογικές παθήσεις, να επιταχύνει σημαντικά την αποκατάσταση αθλητών, αλλά και να λειτουργήσει ως συντηρητική – προληπτική θεραπεία, ακόμα και όταν δεν πονάμε.

Αλλαγές στην στάση του σώματος: Άτομα με σπονδυλική στένωση μπορεί να διαπιστώσουν ότι το λύγισμα της σπονδυλικής στήλης με κλίση προς τα εμπρός κατά το περπάτημα ανακουφίζει από αυτά τα συμπτώματα. Αν είναι κάποιος ξαπλωμένος με τα γόνατα προς το στήθος, μπορεί επίσης να αισθανθεί κάποια ανακούφιση.

Όπως και να εχει, η κατάσταση δεν είναι επείγουσα και δίνει αρκετό χρόνο για σωστό διαγνωστικό έλεγχο και τη σωστή λήψη θεραπευτικών αποφάσεων.

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (Βίντεο)

Μια ωδή στην Άνοιξη: Η Έλενα Ξυδιά υμνεί την ομορφιά της φύσης με ένα μουσικό ποίημα (βίντεο)

Για να ακούσετε τη ραδιοφωνική συνέντευξη του νευροχειρουργού Π. Σταυρινού με θέμα τη σπονδυλική στένωση, πατήστε εδώ.

Δάφνη, Γλυφάδα, Βούλα, Αργυρούπολη, την Αθήνα, και εν δυνάμη website όλα τα Νότια Προάστια.

Η απουσία κατευθυντήριων γραμμών, ειδικά για τις εκφυλιστικές παθήσεις, ο ανεξέλεγκτος κυρίως ιντερνετικός καταιγισμός με μη επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές καθώς και η απουσία ελέγχου όσο αφορά την ιατρική εκπαίδευση στη χώρα μας αποτελούν τους βασικούς λόγους της άσκοπης και συχνά επικίνδυνης ταλαιπωρίας στην οποία υποβάλλονται οι ασθενής με προβλήματα σπονδυλικής στήλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *